Kakaová roláda
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr 60 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- moučka bramborová (škrob) 20 gramů
- sůl 1 špetka
Na krém:
- čokoláda hořká 100 gramů
- mléko 3 decilitry
- máslo 60 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- cukr 50 gramů
- kakao 2 lžíce
- brandy 0,4 decilitru
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V misce vyšleháme žloutky s polovinou cukru do běla. Ve druhé míse vyšleháme bílky se špetkou soli do pevna. Přisypeme druhou polovinu cukru a ušleháme tuhý sníh. Opatrně do něj vmícháme střídavě žloutkovou pěnu a mouku smíchanou se solamylem. Vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 8 minut. Upečený plat stáhneme i s papírem z plechu na pracovní desku a necháme krátce zchladnout. Pak z plátu sloupneme papír, těsto ještě za tepla stočíme do rolády, zabalíme do čisté utěrky a necháme vychladnout.
V kastrůlku přivedeme k varu dvě třetiny mléka se špetkou soli a brandy. Za stálého míchání přilijeme mouku rozmíchanou ve zbylém mléce a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařenou kaši za občasného promíchání necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem do hladka, postupně do něj vmícháme prochladlou kaši a na závěr postupně přimícháme rozpuštěnou čokoládu.
Plát těsta rozvineme, potřeme ho polovinou krému, stočíme ho do rolády, zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout. Na závěr z rolády stáhneme fólii, potřeme ji zbylým krémem, posypeme kakaem a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...