Kakaová roláda s ananasem a kokosovým krémem
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 60 gramů
- sůl
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- moučka škrobová 10 gramů
- kakao 20 gramů (+ na posypání)
- ananas 1/4 kusu (oloupaný)
Na krém:
- mléko 250 mililitrů
- kokosové mléko 100 mililitrů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- sůl
- máslo 40 gramů
- cukr krupice 3 lžíce
Postup přípravy
V míse utřeme žloutky se třetinou cukru do pěny. Bílky ušleháme se špetkou soli a zbývajícím cukrem na tuhý sníh. Postupně do něj střídavě vmícháme žloutkovou pěnu a prosátou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut dozlatova. Poté ho necháme lehce vychladnout, překlopíme na navlhčenou utěrku, odstraníme papír a plát i s utěrkou stočíme. Až po vychladnutí ho rozbalíme a potřeme krémem. Ananas zbavíme tvrdého košťálu a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na krém a plát i s náplní pevně zavineme. Roládu v mikrotenové folii necháme v chladu čtyři hodiny rozležet. Před podáváním ji poprášíme kakaem. Krém: V kastrůlku svaříme polovinu mléka s kokosovým mlékem, přilejeme zbývající mléko s moukou a špetkou soli a za stálého míchání povaříme pět minut. Kaši necháme vychladnout (občas zamícháme) a pak do ní zapracujeme změklé máslo vyšlehané s cukrem.
Načítám komentáře...