Kakaová roláda s ananasem a kokosovým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme žloutky se třetinou cukru do pěny. Bílky ušleháme se špetkou soli a zbývajícím cukrem na tuhý sníh. Postupně do něj střídavě vmícháme žloutkovou pěnu a prosátou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut dozlatova. Poté ho necháme lehce vychladnout, překlopíme na navlhčenou utěrku, odstraníme papír a plát i s utěrkou stočíme. Až po vychladnutí ho rozbalíme a potřeme krémem. Ananas zbavíme tvrdého košťálu a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je na krém a plát i s náplní pevně zavineme. Roládu v mikrotenové folii necháme v chladu čtyři hodiny rozležet. Před podáváním ji poprášíme kakaem. Krém: V kastrůlku svaříme polovinu mléka s kokosovým mlékem, přilejeme zbývající mléko s moukou a špetkou soli a za stálého míchání povaříme pět minut. Kaši necháme vychladnout (občas zamícháme) a pak do ní zapracujeme změklé máslo vyšlehané s cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...