Piškotová roláda
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- cukr 4 lžíce (pískový)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Po lžících do něj zašleháváme cukr a pak žloutky. Nakonec zlehka vmícháme obě smíchané prosáté mouky.
Těsto vlijeme na plech vyložený papírem na pečení a rovnoměrně je rozhrneme. Pečeme v troubě
vyhřáté na 180 °C 10 - 12 minut.
Upečený plát vyklopíme papírem vzhůru na čistou utěrku posypanou cukrem. Opatrně sloupneme papír, i s utěrkou plát srolujeme a na mřížce necháme vychladnout. Plát rozbalíme, utěrku sejmeme a dále již pokračujeme s náplní podle receptu.
Poznámka k receptu
Pocukrovat můžete moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...