Piškotová roláda Bounty
Seznam surovin
- piškotové těsto 1/2 dávky (10 g mouky nahradíme 2 lžícemi kakaa, lžíci vody 1 lžící jamajského rumu)
Na náplň:
- ananas 1/4 kusu (čerstvý, oloupaný)
- máslo 250 gramů (změklé)
- cukr 90 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- kokosové mléko 1,2 decilitru
- mléko 1 decilitr
- likér kokosový 1/3 decilitru
- sůl 1 špetka
Na ozdobení:
- čokoládová poleva tmavá 100 gramů
- čokoládové zdobení 20 gramů (kuličky)
Postup přípravy
Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení ve vrstvě asi 1,5 cm a upečeme dozlatova při 200 °C (asi 8 – 10 minut). Horký plát opatrně překlopíme na vál, ihned z něj stáhneme papír, plát položíme na čistý papír, stočíme ho do rolády a necháme vychladnout.
Kokosové mléko s třetinou obyčejného mléka přivedeme k varu, přidáme mouku rozmíchanou ve zbylém mléce a špetku soli a mícháme do zhoustnutí. Pak vmícháme cukr a likér, necháme přejít varem a krém necháme zchladnout. Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj přišleháme studený krém.
Plát znovu rozvineme, rozložíme na něj podlouhlé tenké plátky ananasu, rozetřeme na ně náplň, vše pevně stočíme, zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout.
Vychladlou roládu potřeme rozpuštěnou polevou, posypeme čokoládovými perličkami a necháme znovu ztuhnout.
Recept na piškotové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...