Piškotová roláda s letním ovocem
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr 120 gramů
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná polohrubá 120 gramů
- voda 1 lžíce (vlažná)
- ovoce 250 gramů (maliny, borůvky, rybíz)
- cukr moučkový
- tuk 1 lžíce (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá 1 hrst (na vysypání)
Postup přípravy
Ovoce omyjte, dejte do mísy, zasypte moučkovým cukrem a rozmačkejte.
Ve vodní lázni utřete vejce, cukr a sůl, až vznikne hladký krém. Do vaječné hmoty postupně vmíchejte prosetou mouku a lžíci vlažné vody. Řídké těsto rozetřete na důkladně vymazaný a vysypaný pečicí papír položený na plech. Vložte do předehřáté trouby a při 190 °C upečte rychle dozlatova.
Piškotovou placku překlopte na jiný pečicí papír a ze dna papír opatrně odstraňte. Piškot potřete ovocnou hmotou a srolujte. Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.
Poznámka k receptu
Plátky rolády můžete podávat se zmrzlinou nebo s horkým vanilkovým krémem.
Načítám komentáře...