Piškotová roláda s malinovým krémem
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- mouka pšeničná polohrubá 6 lžic
- cukr krupice 6 lžic
- maliny (čerstvé nebo mražené, případně jahody, na naplnění a ozdobení)
Na krém:
- máslo 240 gramů
- cukr moučkový 160 gramů
- žloutek 3 kusy (střední)
- cukr vanilkový
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme v míse s cukrem do husté pěny, do které po částech vmícháme mouku. Připravené těsto rozetřeme na velký plech, který jsme vyložili papírem na pečení (nebo na 2 menší plechy), vložíme do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a zprudka upečeme dozlatova (jen asi 8 minut).
Horký upečený piškotový plát překlopíme na vlhkou utěrku, stáhneme z něj opatrně papír na pečení, plát pomocí utěrky zarolujeme a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme malinový krém. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a směs ochutíme vanilkovým cukrem. V misce utřeme změklé máslo do pěny, po částech do něj vmícháme utřené žloutky s cukrem a důkladně vyšleháme.
Vychladlý piškotový plát rozvineme, potřeme větší částí připraveného krému, posypeme ho malinami (nebo malými kostičkami jahod) a opět svineme do rolády. Povrch rolády potřeme zbylým krémem a ozdobíme ji čerstvými malinami nebo kostičkami jahod.
Poznámka k receptu
Místo malin můžete do krému přidat 2 – 4 lžíce malinové marmelády.
Hotovou roládu můžete také přelít sladkou polevou. Připravíte ji z 200 g moučkového cukru, který utřete s 3 lžícemi malinového sirupu a 2 lžícemi horké vody. Hustou a lesklou polevou roládu ihned přelijte a ozdobte ovocem.
Načítám komentáře...