Piškotová roláda s mandlemi

Seznam surovin

Na mandlový krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme v míse s cukrem do husté pěny, do které po částech vmícháme mouku. Připravené těsto rozetřeme na velký plech, který jsme vyložili papírem na pečení (nebo na 2 menší plechy), vložíme do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a zprudka upečeme dozlatova (jen asi 8 minut).

Horký upečený piškotový plát překlopíme na vlhkou utěrku, stáhneme z něj opatrně papír na pečení, plát pomocí utěrky zarolujeme a necháme vychladnout.

Pudinkový prášek rozmícháme v části mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, vlijeme do něj rozmíchaný pudinkový prášek, krátce povaříme, vmícháme mandlový likér a za stálého míchání pudink necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme se žloutkem, moučkovým a vanilinovým cukrem na hladký krém, do kterého po částech vmícháme vychladlý pudink (pozor, teplota krému i pudinku musí být stejná, aby se krém nesrazil!). Na závěr do krému přidáme i nasekané mandle.

Vychladlý piškotový plát rozvineme, lehce ho pokapeme mandlovým likérem, potřeme hotovým mandlovým krémem (část krému si necháme stranou) a znovu svineme do rolády. Povrch rolády potřeme zbylým krémem, obalíme ji v mandlových plátcích a necháme vychladit.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...