Pusinková roláda
Seznam surovin
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžička
- vanilkový extrakt 1 lžička
- ocet vinný 1 lžička (bílý)
- bílek 4 kusy
- cukr krupice 180 gramů
- smetana na šlehání 3/4 hrnku
- kompot broskvový 220 gramů (bez nálevu)
- maliny 100 gramů (čerstvé)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Kukuřičný škrob smícháme s vanilkovým extraktem a octem. V míse ušleháme elektrickým šlehačem z bílků sníh. Postupně do něj zašleháme škrobovou směs a pak cukr a vyšleháme dotuha.
Sněhovou hmotu rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení na obélník o rozměrech asi 23 x 32 cm, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut. Plát vyjmeme z trouby, překryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Na pracovní plochu položíme papír na pečení a opatrně na něj překlopíme vychladlý plát kratší stranou k sobě. Stáhneme z něj papír, na kterém se plát pekl, potřeme ho ušlehanou smetanou (nahoře necháme volný pruh široký 10 cm), poklademe ho nakrájenými broskvemi a malinami a pomocí papíru vše stočíme do rolády. Přeložíme ji na servírovací talíř a pocukrujeme.
Načítám komentáře...