Roláda s čokoládovým tvarohem
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus
- tvaroh měkký 250 gramů (plno nebo polotučný)
- čokoláda hořká 100 gramů
- cukr moučkový 60 gramů
- máslo 50 gramů
- smetana na šlehání 2 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce (40%)
- ovoce kandované 10 kusů (třešně nebo višně)
- meduňka 10 lístků (na zdobení)
Postup přípravy
Čokoládu rozehřejeme v kastrolu v horké vodní lázni. Za stálého míchání ji spojíme se smetanou a rumem.
V míse vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem na hladkou krémovou hmotu. Po lžících do ní vmícháme čokoládovou směs. Tři čtvrtiny krému rozetřeme na plát těsta a srolujeme do rolády.
Celý povrch rolády potřeme zbylým krémem a navrch ozdobně nastříkáme pomocí cukrářského sáčku hřeben, který ozdobíme višněmi a lístky meduňky. Roládu necháme 20 minut tuhnout v lednici.
Recept na piškotový korpus najdete zde.
Načítám komentáře...