Roláda s ořechovým krémem
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus
Na krém:
- smetana na šlehání 2 decilitry (40%)
- máslo 150 gramů
- mléko 1,5 decilitru
- cukr moučkový 60 gramů
- ořechy vlašské 40 gramů (mleté nebo lískové ořechy)
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 4 lžíce (Salko)
- cukr vanilkový 1 balíček (nikoli vanilinový, cukr s pravou vanilkou)
- pudinkový prášek vanilkový 1/2 balení
Postup přípravy
Pudinkový prášek rozmícháme v části mléka. Zbylé mléko uvedeme do varu, přilijeme rozmíchaný prášek a za stálého míchní vaříme 2 minuty. Pudink mícháme až do vychladnutí. Máslo ušleháme do pěny a zapracujeme do ní po částech salko.
Salkovou hmotu zašleháváme střídavě s oběma cukry do pudinku a nakonec vmícháme mleté ořechy.
Připravíme si piškotový plát na roládu a ořechový krém. Dvěma třetinami krému potřeme plát a zavineme. Zbylý krém rozetřeme navrch rolády a necháme 30 minut tuhnout v lednici.
Vrch rolády ozdobíme pomocí cukrářského sáčku dotuha ušlehanou šlehačkou a ozdobíme nasekanými ořechy. Roládu ihned podáváme.
Recept na piškotový korpus najdete zde.
Načítám komentáře...