Rudá roláda
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 120 gramů
- cukr krupice 150 gramů
- vejce 4 kusy (velké)
- olej 30 mililitrů (rostlinný)
- podmáslí 30 mililitrů
- ocet vinný 1 lžička (bílý)
- kakao 15 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- vanilkový extrakt 2 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- gelové barvy na potraviny (červená)
- cukr moučkový 100 gramů (na rolování)
- kokos (na obalení)
- sýr Mascarpone 200 gramů
- cukr moučkový (podle chuti)
Krém:
- sýr Mascarpone 200 gramů
- smetana 150 gramů (kokosová)
- cukr moučkový (podle chuti)
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V další míse šlehejte 5 minut vejce, pak přidejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte nadýchanou pěnu. Postupně zašlehejte olej, podmáslí a vanilkový extrakt a nakonec jemně vmíchejte moučnou směs.
2. Hluboký plech vyložte pečicím papírem a vylijte na něj těsto. Rovnoměrně je rozetřete a pečte v troubě předehřáté na 180°c asi 17–20 minut. Mezitím si připravte další arch pečicího papíru a poprašte ho moučkovým cukrem. Jakmile je korpus hotový, překlopte ho na připravený papír a zarolujte. Nechte zchladnout.
3. Připravte krém: kokosovou smetanu (tedy tu pevnou část, kterou najdete v plechovce s kokosovým mlékem) vyšlehejte do hladkého krému. Podle chuti oslaďte, ještě krátce prošlehejte a ručně vmíchejte mascarpone. Krémem naplňte roládu, zarolujte ji a lehce potřete i zvenčí. Poprašte ji kokosem a nechte ztuhnout v lednici. Podávejte ozdobenou lyofilizovanými malinami.
Poznámka k receptu
Bílou vrstvu téhle rudé variace jsme tentokrát ochutili kokosem. Určitě ale tenhle skvělý krém začnete používat i ve svých receptech.
1 kus
Načítám komentáře...