Sněhová roláda s citronovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 140 °C, vymažte plech o rozměrech 33 x 23cm a vyložte ho pečicím papírem.

2. Šlehejte bílky, až zdvojnásobí svůj objem, přidejte 1 lžíci cukru a šlehejte dál, až se budou na metlách tvořit měkké špičky. Po částech přimíchávejte zbylý cukr a škrob. Výsledná hmota bude pevná a lesklá.

3. Směs rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte asi 45 minut.

4. Upečený korpus vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

5. Připravte si další, větší kus pečicího papíru, posypte ho moučkovým cukrem v libovolném množství a položte přes něj plech s upečeným těstem dnem vzhůru. Z korpusu opatrně sloupněte pečicí papír, se kterým se pekl.

6. Vyšlehejte smetanu dotuha. Korpus potřete citronovým krémem a na něj rovnoměrně naneste vyšlehanou smetanu. Podél kratší strany obdélník zarolujte, zabalte ho do papíru a nechte alespoň 2 hodiny v chladu.

7. Roládu nakrájejte na silnější plátky a podávejte.

Poznámka k receptu

Lemon curd seženete například v prodejnách Marks & Spencer anebo si připravte svůj vlastní: Do kastrůlku dejte šťávu a kůru ze 4 citronů a 225g cukru krystalu. Na plotně za stálého míchání zahřívejte. Až se cukr rozpustí, přidejte 125g másla. Když se vše spojí v jednolitou hmotu, odstavte ji z plotny a nechte mírně zchladnout. Přidejte 4 žloutky a dobře rozmíchejte. Krém ještě velmi mírně povařte (asi 10 minut). Naplňte jej do sklenic a uložte do chladu, kde vydrží až 2 týdny. Použít jej můžete do buchet, na palačinky a koláče, do jogurtu a všude tam, kde voňavá sladkokyselá tečka doladí výslednou chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...