Teplá kynutá roláda s mákem a povidly

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V polovině dávky vlažného mléka rozmíchejte droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Prosetou mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky rozkvedlané ve zbylém mléce a vzešlý kvásek smíchejte a
vypracujte hladké těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou, dejte kynout 1 hodinu a během kynutí těsto jedenkrát přepracujte.

Na pomoučeném vále z vykynutého těsta vyválejte plát, který potřete povidly (rozmíchanými v trošce vody nebo rumu) a zaviňte do rolády. Tu zabalte do čisté a pomoučené utěrky, na koncích převažte a
vařte v páře nad vroucí vodou ve velkém hrnci a pod poklicí 10 - 15 minut. Do rolády zapíchněte špejli nebo párátko, a když se na ni nebude lepit těsto, znamená to, že je hotové.

Roládu vyndejte z utěrky a nakrájejte nití na plátky. Každou porci posypte mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijte rozpuštěným máslem nebo sádlem.

Poznámka k receptu

Roládu můžete také posypat nastrouhaným perníkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...