Rumové toasty se zmrzlinou
Seznam surovin
Na toasty:
- bageta 1 kus
- vejce 2 kusy (velká)
- smetana na vaření 1/2 hrnku
- cukr 3 lžíce
- rum 3 lžíce (tmavý)
- máslo 2 lžíce (změklé)
Kromě toho:
- sirup javorový 1/4 hrnku (nebo tekutý med)
- rum 1 lžíce (tmavý)
- zmrzlina 4 porce (vanilková, s rozinkami, s ořechy...)
Postup přípravy
Bagetu nakrájíme na šikmé plátky silné asi 1,5 cm. Ve velké zapékací míse rozšleháme vejce se smetanou, cukrem a rumem. Vložíme do ní plátky bagety, necháme je 5 minut nasáknout z jedné strany, pak je obrátíme a necháme nasáknout i z druhé strany (plátky nesmí být rozmočené, proto je včas vyjmeme).
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm polovinu plátků (asi 4 minuty z každé strany). Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a uložíme do teplé trouby. Na zbylé lžíci másla opečeme zbylé plátky bagety, také je přidáme na plech a udržujeme v teple
Zatímco se plátky pečou, smícháme ve vhodné misce javorový sirup nebo med a tmavý rum a směs krátce zahřejeme v mikrovlnné troubě, aby byla teplá.
Opečené plátky bagety rozdělíme na talíře, přelijeme je teplým sirupem s rumem a každou porci doplníme kopečkem zmrzliny.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 250 ml
Načítám komentáře...