Rybičky z formičky
Seznam surovin
- čokoláda 1,5 kusu (hořká )
Na náplň:
- marcipán 100 gramů (rozdrobený)
- máslo 0,2 kostky
- cukr moučkový 2 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Změklé máslo s cukrem vyšleháme v misce do pěny. Marcipán rozdrobíme najemno do jiné nádoby a postupně do něj vmícháme máslovou pěnu a nakonec sůl.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a naplníme jí formičky asi do poloviny. Špejlí čokoládu rozetřeme až k okrajům tak, aby vznikl prostor na marcipánovou náplň. Bonbony naplníme ve formičce polovinou lžičky náplně a mírně ji vmáčkneme do ještě měkké čokolády.
Stěrkou stáhneme vytlačenou čokoládu a vrch každé rybičky zalijeme rozehřátou vlažnou čokoládou. Bonbony necháme přes noc ztuhnout v lednici a po dokonalém zatuhnutí je vytlačíme z formiček.
Poznámka k receptu
Nemáte-li zábavné silikonové formičky na pečení, použijte vtipná tvořítka na led, která seženete například v IKEA. Ingredience rozepsány na 12 rybiček.
Načítám komentáře...