Rybízové nanuky
Seznam surovin
- rybíz červený 500 gramů
- voda 140 mililitrů
- cukr 200 gramů (nebo sladidlo)
- šťáva citronová 1 lžička
Postup přípravy
1. Připravte si cukrový sirup. Vodu a cukr dejte společně do hrnce a nechte na mírném ohni vařit, až se cukr rozpustí. Nechte sirup vychladnout. Omyjte rybíz a otrhejte jej z větviček. Pár kuliček si odložte stranou, pokud chcete, aby měl nanuk strukturu. Smíchejte cukrový sirup s rybízem a společně rozmixujte. Následně směs ještě propasírujte a chuť dolaďte citronovou šťávou
2. Vlijte do formiček na nanuky a poházejte nanuky kuličkami rybízu (my jsme použili formičky naležato). Formičky neplňte až po okraj, počítejte, že hmota mražením trochu nabude. Dejte do mrazáku ztuhnout nejméně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
Poznámka k receptu
S chutí nanuku můžete experimentovat tak, že do horkého cukrového sirupu přidáte bylinky nebo koření a před použitím přecedíte. Hodí se třeba máta, pomerančová kůra i hřebíček a skořice.
Načítám komentáře...