Rýžový pudink s rozinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozinky propláchněte, zalijte citronovou šťávou a rumem (dětem jen šťávou).

Rýži několikrát propláchněte, zalijte asi 250 ml vody, přidejte vanilku, uveďte do varu a zvolna vařte, až se voda téměř odpaří. Dejte si stranou šálek mléka. Ostatní mléko po částech přilévejte do rýže, další přidejte, až když se předchozí vstřebá. Zvolna vařte asi půl hodiny, dokud rýže nezměkne.

Vyndejte vanilku. Do hrnku s mlékem vmíchejte žloutek, cukr a škrobovou moučku, nalijte nakonec do rýže a povařte 1 minutu. Odstavte, vmíchejte rozinky a citronovou kůru. Pudink rozdělte do misek a přelijte medem nebo sirupem.

Poznámka k receptu

Pudink můžete podávat teplý i vychlazený.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...