Savarinky s cukrovou polevou
Seznam surovin
- máslo 100 gramů
- žloutek 5 kusů
- cukr krupice 150 gramů
- bílek 5 kusů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
Na polevu:
- cukr moučkový 200 gramů
- voda 3 lžíce (horká)
- šťáva citronová 1 lžíce
- potravinářské barvivo (různé barvy)
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme se žloutky do pěny, z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh, obě hmoty zlehka promícháme a přisypeme mouku.
Hmotu nastříkáme do kulatých formiček s otvorem uprostřed, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 - 20 minut.
Všechny přísady na polevu (kromě potravinářského barviva) důkladně promícháme v misce. Polevu rozdělíme na několik částí a do každé vmícháme trochu potravinářského barviva.
Upečené vychladlé savarinky potřeme různými barvami polevy a když zaschne, přestříkáme je ještě tenkými linkami polevy a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...