SEDMIKRÁSKOVÝ MED
Seznam surovin
- sedmikráska 500 kusů (květů)
- cukr krupice 750 gramů
- voda 750 mililitrů
- citron 1 kus
Postup přípravy
1. Květy proberte, odstraňte případné nečistoty a vsypte do mísy. Přelijte je vlažnou vodou, přidejte na kolečka nakrájený citron, zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte do druhého dne odstát v chladu.
2. Druhý den tekutinu slijte do hrnce a květy trochu pomačkejte, ať se z nich pořádně uvolní aroma. Do scezené tekutiny vsypte cukr a za občasného míchání svařte na hustý sirup. Ten ještě teplý přelijte do čistých, vypařených sklenic a uzavřete. Skladujte v suchu a temnu, sirup vydrží až rok.
Poznámka k receptu
Množství květů se nelekejte, sedmikrásky obvykle rostou v širokých pásech a požadované množství nasbíráte jako nic. Když budete rovnou trhat jen hlavičky, usnadníte si pozdější práci s přebíráním.
ASI 750 ML
Načítám komentáře...