Snídaňová ovesná kaše
Seznam surovin
- ovesné vločky 200 gramů
- mléko 400 mililitrů
- voda 400 mililitrů
- jogurt bílý 200 mililitrů
- ovoce 2 hrsti (maliny, borůvky..)
- med (dle chuti)
- sůl
Postup přípravy
1. Ve větší pánvi nebo v hrnci krátce nasucho opečte vločky. Pak přidejte mléko, vodu a špetku soli, přiveďte k varu a vařte, dokud vločky nezměknou a tekutina se nevstřebá. Trvá to asi 15 minut. Ze začátku kaši stačí promíchat jen občas, jakmile začne houstnout, raději míchejte pořád, ať se nepřipálí.
2. Mezitím do misky nalijte jogurt, přidejte do něj ovoce a vidličkou částečně rozmačkejte. Jogurt pak nalijte na hotovou kaši (částečně se v ní rozpustí, ale vůbec to není na škodu) a zakápněte medem. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...