SKLENIČKY S KRÉMEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte kávový krém: do rendlíku odměřte 150 ml smetany, přidejte kakao a celá kávová zrnka. Zahřívejte a důkladně šlehejte metličkou, aby se kakao zcela rozpustilo. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a nechte zchladnout. Poté přeceďte a vychlaďte v lednici. Vychlazenou smetanu můžete, ale nemusíte přisladit 2 lžičkami cukru, pak ji vyšlehejte dotuha a opatrně smíchejte s polovinou mascarpone.

2. Zbytek smetany oslaďte, přidejte semínka vanilky, opět vyšlehejte dotuha a smíchejte s mascarpone.

3. Sušenky nasekejte nadrobno a můžete začít plnit skleničky. Pořadí vrstev necháme na vás – můžete každou vrstvu krému proložit sušenkami nebo střídat sušenky a oba krémy najednou (tahle varianta je obzvlášť skvělá, pokud jste kávový krém neosladili, kromě kontrastu sktruktur tu totiž hraje roli i sladká a nahořklá chuť krému). Nakonec skleničky ozdobte čokoládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...