SKLENIČKY S KRÉMEM
Seznam surovin
- sušenky máslové 165 gramů
- sýr Mascarpone 200 gramů
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- káva 1 lžíce (zrnková)
- kakao 1 lžíce
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- cukr moučkový 2 lžičky
- čokoláda (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Nejprve připravte kávový krém: do rendlíku odměřte 150 ml smetany, přidejte kakao a celá kávová zrnka. Zahřívejte a důkladně šlehejte metličkou, aby se kakao zcela rozpustilo. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a nechte zchladnout. Poté přeceďte a vychlaďte v lednici. Vychlazenou smetanu můžete, ale nemusíte přisladit 2 lžičkami cukru, pak ji vyšlehejte dotuha a opatrně smíchejte s polovinou mascarpone.
2. Zbytek smetany oslaďte, přidejte semínka vanilky, opět vyšlehejte dotuha a smíchejte s mascarpone.
3. Sušenky nasekejte nadrobno a můžete začít plnit skleničky. Pořadí vrstev necháme na vás – můžete každou vrstvu krému proložit sušenkami nebo střídat sušenky a oba krémy najednou (tahle varianta je obzvlášť skvělá, pokud jste kávový krém neosladili, kromě kontrastu sktruktur tu totiž hraje roli i sladká a nahořklá chuť krému). Nakonec skleničky ozdobte čokoládou.
Načítám komentáře...