Škubánky s mákem a cukrem
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- mouka žitná 6 lžic (hladká)
- sůl (dle chuti)
- máslo 6 lžic (nebo sádlo)
- cukr moučkový (+mák nebo tvaroh na posypání)
Postup přípravy
1. Oloupané brambory uvařte ve vroucí osolené vodě (dejte jí jen tolik, aby brambory byly zakryté). Když začnou brambory měknout (asi po 10 minutách), slijte většinu vody, vsypte mouku, koncem
vařečky brambory prošťouchejte, aby zbylá voda mouku spařila, brambory promíchejte na vypnuté plotně a nechte je tzv. „vypškat“.
2. Pak lžící omočenou v rozpuštěném sádle nebo másle vykrajujte škubánky. Posypte je cukrem a mletým mákem, případně tvarohem. Škubánky můžete podávat i s obojí posýpkou.
Načítám komentáře...