Sladká čokoládová rýže
Seznam surovin
- mléko 500 mililitrů
- smetana na šlehání 300 mililitrů
- rýže 110 gramů (nejlépe kulatozrná)
- rozinky 90 gramů (sultánky)
- cukr krystal 60 gramů
- ořechy lískové 100 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. V kastrůlku smíchejte mléko se smetanou, rýží, sultánkami a cukrem. Vařte za stálého míchání na prudkém plameni, dokud se mléko nezačne skoro vařit. Pak plamen ztlumte na střední teplotu a odkryté dál vařte 20–25 minut, až bude rýže měkká. Občas promíchejte. Dbejte na to, aby se rýže nepřichytila ke dnu.
3. Mezitím rozprostřete lískové oříšky na plechu na pečení a opražte je v troubě asi 10 minut dozlatova. Pak oříšky protřete v suché čisté utěrce, abyste je zbavili hnědých slupek. Nasekejte je nahrubo spolu s čokoládou. 2 lžíce od každého odložte stranou a pak oříšky s čokoládou promíchejte
4. Hotovou rýži odstavte z plotny a přidejte do ní nasekané oříšky s čokoládou. Dobře promíchejte.
5. Rozdělte čokoládovou rýži do misek či na talířky a každou porci posypte směsí oříšků a čokolády. Podávejte okamžitě
Načítám komentáře...