Sladká panenka
Seznam surovin
- čokoláda bílá 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- cukr 40 gramů
- vejce 1 kus
- smetana zakysaná 1 lžíce
- máslo 1 lžíce (rozpuštěné)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- čokoláda bílá 30 gramů (na ozdobení)
- čokoláda hořká 30 gramů (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse utřeme žloutek s polovinou cukru do pěny, vmícháme smetanu, rozpuštěné máslo a rozpuštěnou bílou čokoládu. Mouku dobře promícháme s práškem do pečiva. Z bílku a špetky soli ušleháme sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a vyšleháme dotuha. Sníh vmícháme střídavě s moukou do základu těsta, nalijeme ho do vymazané a vysypané formy ve tvaru panenky (o výšce 18 cm), vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova.
Upečenou panenku necháme vychladnout, opatrně ji vyklopíme z formy a ozdobíme rozehřátou bílou a tmavou čokoládou.
Načítám komentáře...