Sladká panenka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme žloutek s polovinou cukru do pěny, vmícháme smetanu, rozpuštěné máslo a rozpuštěnou bílou čokoládu. Mouku dobře promícháme s práškem do pečiva. Z bílku a špetky soli ušleháme sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a vyšleháme dotuha. Sníh vmícháme střídavě s moukou do základu těsta, nalijeme ho do vymazané a vysypané formy ve tvaru panenky (o výšce 18 cm), vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova.

Upečenou panenku necháme vychladnout, opatrně ji vyklopíme z formy a ozdobíme rozehřátou bílou a tmavou čokoládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...