SLADKÁ REBARBORA S MANDLOVÝM KROKANTEM
Seznam surovin
- rebarbora 2 kusy (stonky)
- ibiškové květy 2 lžíce (sušené)
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- kardamom 2 kusy
- vanilkový lusk 1 kus
- cukr 250 gramů
- cukr moučkový 1 lžička
- voda 500 mililitrů
Krokant:
Postup přípravy
1. Nejprve připravte základ ochucené šlehačky: smetanu přelijte do misky, přidejte kardamom, semínka z vanilkového lusku a promíchejte. Překryjte potravinářskou fólií a nechte přes noc odležet v lednici.
2. Připravte krokant: mandle nasekejte nahrubo a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Vypracujte hladké těsto, zabalte je do potravinářské fólie a nechte asi hodinu odležet v lednici. Pak těsto vyválejte na tenkou placku a v troubě předehřáté na 175°C pečte 15–20 minut, dokud nezezlátne. Nechte zchladnout a pak krokant rozdrobte.
3. Rebarboru očistěte a nakrájejte na špalíčky. V rendlíku svařte vodu s cukrem a ibiškovými květy, dokud se cukr nerozpustí. Přeceďte, rozvarem přelijte rebarboru a nechte vychladnout. Pak rebarboru vyjměte a nálev svařte na sirup. Nakonec přeceďte smetanu, oslaďte ji moučkovým cukrem a vyšlehejte. Rebarboru podávejte přelitou sirupem, s kopečkem šlehačky a posypanou krokantem.
Poznámka k receptu
Doba přípravy + chlazení rozvratu, odležení smetany přes noc.
Načítám komentáře...