AMERICKÉ LÍVANCE S CITRONEM A MÁKEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve velké míse smíchejte suché ingredience – tedy mouku, cukr, mák, prášek do pečiva, sodu a sůl. V menší misce prošlehejte všechny mokré suroviny – podmáslí, rozpuštěné máslo, vejce a citronovou šťávu. Tu dávkujte podle chuti, těsto by mělo být svěží, navinulé, ale ne příliš kyselé. Nakonec smíchejte suché a mokré ingredience dohromady, pracujte rychle, ať těsto nepřemícháte.

2. Pánev potřete olejem a naběračkou nalijte těsto. Až lívanec vyskočí, spodní strana zezlátne a vrchní se zpevní, otočte ho a opečte i z druhé strany. Znovu potřete pánev olejem a připravte další kousek. Pokračujte, dokud nespotřebujete těsto. Podávejte posypané moučkovým cukrem a mákem nebo zalité medem.

Poznámka k receptu

Kombinace citronu a máku je osvědčená klasika, milujeme ji v bábovkách i sušenkách a sluší i nadýchaným americkým lívancům. Ať bylo menu jakkoli vydatné, těmhle puntíkatým krasavcům nikdo neodolá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...