Bramborové lívanečky s ovocem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 370 gramů
- mléko 3 decilitry (vlažné)
- brambory 120 gramů (moučné, uvařené ve slupce)
- vejce 1 kus
- droždí 20 gramů
- olej (na vymazání lívanečníku nebo pánve)
- cukr moučkový (na posypání)
Na doplnění:
- borůvky 300 gramů
- tvaroh měkký 250 gramů (polotučný)
- maliny 200 gramů
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- cukr (podle chuti)
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, zalijeme ji vlažným mlékem rozmíchaným s droždím, přidáme vejce a umícháme řídké těsto. Přidáme do něj oloupané a nastrouhané brambory, opatrně promícháme a těsto necháme na vlažném místě vykynout.
Ovoce propláchneme vodou a necháme v sítu odkapat. Pak ho lehce rozmačkáme v misce s cukrem a necháme stát. Smetanu ušleháme a vmícháme postupně do tvarohu.
Z vykynutého těsta upečeme ve vymazaném lívanečníku nebo na pánvi lívance, přeložíme je na pekáček vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C. Těsně před podáváním je potřeme tvarohem smíchaným s rozmačkaným ovocem a podle chuti pocukrujeme.
Načítám komentáře...