Bramborová roláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno na vál. Přisypte krupici, mouku, škrob, špetku soli a zapracujte vejce a ocet. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na plát.

Plát těsta potřete povidly (tuhá povidla rozvařte s troškou vody nebo rumu), srolujte, zabalte do utěrky a vložte do vroucí osolené vody. Roládu vařte 20-25 minut, vyjměte, vybalte z utěrky a nakrájejte na plátky.

Podávejte posypané mákem a cukrem a přelité rozpuštěným máslem nebo sádlem.

Poznámka k receptu

Místo máku zkuste nasucho opražit strouhanku a smíchejte s troškou skořice.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...