Bramborové lívance s čerstvým sýrem

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, lžící mouky a trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbylé vlažné mléko a vejce a promícháme. Pak přidáme prolisované brambory, vzešlý kvásek a citronovou kůru, promícháme a těsto necháme na teplém místě vykynout.

Nektarinky opláchneme, zbavíme pecek, nakrájíme je na kostky a promícháme s citronovou štávou. V kastrůlku rozvaříme cukr se sklenkou vody, přidáme nektarinky a přivedeme k varu. Přimícháme likér a za stálém míchání nektarinky podusíme doměkka.

Vykynuté těsto lijeme po částech do olejem vytřeného lívanečníku nebo na mělkou pánvičku a na středním ohni pečeme, dokud okraje nezačnou zlátnout. Pak těsto obrátíme, přilijeme malé množství oleje a lívance dopečeme i z druhé strany.

Rozdělíme je na talíře, doplníme teplou omáčkou s nektarinkami a sýrem cottagge a podle chuti pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...