Bramborové rohlíčky s mákem a skořicí
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (předem uvařené)
- mouka pšeničná polohrubá 450 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- skořice 1 špetka (mletá)
- máslo 100 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 160 gramů
- citronová kůra 1 lžička
- máslo (na pomazání)
- mouka (na vál)
- cukr skořicový (na posypání)
Na náplň:
Postup přípravy
Mletý mák nasypte do mléka a za stálého míchání vařte, dokud se tekutina nevyvaří. Nechte vychladnout a potom do hmoty přimíchejte med, rum, kůru a skořici.
Vejce s máslem a cukrem utřete do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a smíchejte s citronovou kůrou a skořicí. Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto.
Na pomoučeném vále vyválejte z těsta placku, rozkrájejte na trojúhelníky a na každý položte trochu náplně. Srolujte je do rohlíčků, přendejte na pečicím papíře vyložený plech, každý rohlíček potřete rozpuštěným máslem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Rohlíčky upečte dozlatova, po upečení je ještě potřete máslem a posypte skořicovým cukrem.
Načítám komentáře...