Bramborové šišky

Seznam surovin

Na obalení:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Strouhanku opatrně opražíme na plechu v troubě zapnuté na 150 °C a smícháme ji podle chuti s vanilinovým a moučkovým cukrem.

Čokoládu na omáčku rozehřejeme a smícháme s částečně ušlehanou smetanou.

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, slijeme je, po zchladnutí je oloupeme a když zcela vychladnou, nastrouháme je najemno do mísy. Zasypeme je moukou a krupicí, lehce osolíme a osladíme a přidáme vejce a žloutek. Vypracujeme hladké těsto, z kterého utvoříme váleček. Ukrajujeme z něj kousky, v dlaních je zaoblíme a vytvoříme šišky velikosti prstu. Vložíme je do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a vaříme za občasného promíchání asi 8 minut. Pak je slijeme, vložíme do pánve s rozehřátým máslem a prohřejeme je.

Na závěr šišky obalíme v ochucené strouhance, opatrně je na talířích naskládáme na sebe a podáváme s teplou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...