Bramborové šišky pro nerozhodné
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (uvařené, oloupané)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- krupice 100 gramů
- vejce 1 kus
- sůl
Na slanou verzi:
- strouhanka 80 gramů (lehce osmahnutá na másle)
- máslo 60 gramů (na omaštění)
Na sladkou verzi:
Postup přípravy
Vychladlé uvařené brambory nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku a vejce a vypracujeme hladké těsto. Oddělujeme z něj malé kousky, z kterých v dlaních utvoříme malé šišky.
Šišky vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně promícháme a vaříme 8 - 10 minut.
Chceme-li mít šišky naslano, nasypeme na pánev strouhanku a opatrně ji opražíme nasucho za stálého míchání. Když začne hnědnout, vmícháme máslo a ještě chvilku opražíme.
Uvařené šišky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme je odkapat, rozdělíme je na talíře a podáváme posypané osmaženou strouhankou (naslano) nebo mletým mákem a cukrem (nasladko) a pokapané rozehřátým máslem.
Načítám komentáře...