Bramborové šišky pro nerozhodné

Seznam surovin

Na slanou verzi:

  • strouhanka 80 gramů (lehce osmahnutá na másle)
  • máslo 60 gramů (na omaštění)

Na sladkou verzi:

  • mák (mletý, smíchaný s moučkovým cukrem)
  • máslo 60 gramů (na omaštění)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vychladlé uvařené brambory nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku a vejce a vypracujeme hladké těsto. Oddělujeme z něj malé kousky, z kterých v dlaních utvoříme malé šišky.

Šišky vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně promícháme a vaříme 8 - 10 minut.

Chceme-li mít šišky naslano, nasypeme na pánev strouhanku a opatrně ji opražíme nasucho za stálého míchání. Když začne hnědnout, vmícháme máslo a ještě chvilku opražíme.

Uvařené šišky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme je odkapat, rozdělíme je na talíře a podáváme posypané osmaženou strouhankou (naslano) nebo mletým mákem a cukrem (nasladko) a pokapané rozehřátým máslem.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...