Noky se sušeným ovocem

Seznam surovin

Na kokosovou omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu svaříme asi 5 dl vody s cukrem, citronovou kůrou a hřebíčkem. Přidáme nahrubo překrájené fíky s meruňkami a vaříme zvolna asi 20 minut. Pak přidáme nakrájené švestky s datlemi a vaříme, dokud ovoce nezměkne (nenecháme ho ale rozvařit). Na závěr ovoce dochutíme rumem a skořicí.

Noky uvaříme podle návodu, scedíme a přimícháme do kastrolu s ovocem. Rozdělíme je na talíře, posypeme je opečenými ořechy a doplníme kokosovou omáčkou.

Kokosová omáčka: Kokosové mléko a 1,25 dl obyčejného mléka se špetkou soli a celým kardamomem přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme zvolna asi 15 minut. Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky s maizenou, směs přimícháme do mléčné směsi a mícháme do zhoustnutí. Na závěr přimícháme cukr a omáčku odstavíme z ohně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...