Petrželové škubánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Petržel oloupeme, nakrájíme na špalíky a vložíme je do vroucí lehce osolené vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na šestinky. Když je petržel poloměkká, přidáme k ní brambory, dolijeme vodu tak, aby sahala asi 2 cm nad brambory a vše uvaříme doměkka. Pak slijeme vodu
tak, aby petržel s brambory zůstaly asi z poloviny zalité.

Na brambory s petrželí nasypeme mouku, druhou stranou vařečky pak zeleninu až ke dnu propíchneme a přiklopíme poklicí. Hrnec postavíme na sporák s mírnou teplotou a brambory s petrželí
necháme společně asi 15 minut zapařit.

Nakonec zeleninu rozšťoucháme dohladka a lžící namočenou v rozpuštěném másle nebo sádle z ní vykrajujeme škubánky. Rozdělíme je na talíře, posypeme mákem a cukrem a podle chuti ještě omastíme zbylým máslem nebo sádlem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...