Sejkory
Seznam surovin
- mléko 2 decilitry
- brambory 1 kilogram
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- perník 80 gramů (strouhaný)
- ořechy vlašské 80 gramů (hrubě nasekané)
- med 5 lžic
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- olej 5 lžic (orientační množství, na smažení)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a vodu vymačkáme. Přidáme mléko, mouku a rozšlehaná vejce se špetkou soli. Připravíme těsto jako na bramborák.
Rozpálenou pánev potřeme trochou oleje a vlijeme těsto, které rozetřeme v tenké vrstvě po pánvi. Všechny sejkory opečeme zprudka po obou stranách.
Med zahřejeme, perník najemno nastrouháme. Sejkory pokapeme medem, posypeme perníkem a ořechy a ihned podáváme, dokud jsou horké.
Načítám komentáře...