Škubánky
Seznam surovin
- brambory 2 kilogramy
- voda 1 litr (na uvaření brambor)
- mouka pšeničná hrubá 600 gramů
- máslo 100 gramů
- strouhanka 400 gramů
- cukr moučkový 300 gramů
- sůl
Postup přípravy
Oloupané brambory zalijeme vodou, osolíme a uvaříme téměř do měkka. Vodu částečně slijeme, přibližně polovinu. Nasypeme hrubou mouku a vařečkou uděláme veprostřed díru do brambor až ke dnu.
Zakryjeme pokličkou a necháme velmi pozvolna vařit, asi 20 minut. Horkou směs brambor a mouky promícháme do hladké hmoty.
Strouhanku prosejeme přes síto a pomalu opražíme na suché pánvičce.Když začne strouhanka zlátnout, přidáme máslo a část moučkového cukru. Společně ještě krátce orestujeme.
Lžící namočenou do másla vykrajujeme noky, které sypeme opečenou strouhankou a moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...