Taštičky s povidly
Seznam surovin
- brambory 750 gramů (vařené ve slupce, oloupané)
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- máslo 150 gramů (rozpuštěné)
- povidla 100 gramů (až 120 g)
- perník 100 gramů (strouhaný )
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- cukr moučkový 80 gramů
- vejce 1 kus
- sůl
- mouka pšeničná hladká 1 hrst (na vál)
Postup přípravy
Dáme vařit vodu a osolíme ji. Brambory prolisujeme, přidáme obě prosáté mouky, sůl a vejce. Vypracujeme tužší těsto, které rozválíme pomocí mouky na plát o síle přibližně 2 - 3 mm.
Z plátu vykrájíme formičkou kolečka. Na půlky koleček dáme po troše šveskových povidel, přehneme je a kraje důkladně stlačíme k sobě hroty vidličky. Připravené taštičky ihned zavaříme do vroucí vody a opatrně nadzdvihneme ode dna. Vaříme je 5 - 6 minut.
Taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným perníkem smíchaným s cukrem.
Poznámka k receptu
Místo povidel můžete taštičky nadívat oblíbeným džemem, sypat opraženou strouhankou s cukrem nebo mletým mákem s cukrem.
Načítám komentáře...