Taštičky se švestkovými povidly
Seznam surovin
- bramborové těsto
- mouka (na vál)
- sůl
Na náplň:
- švestková povidla 200 gramů
- perník 2 lžíce (nastrouhaný)
- rum 1 lžíce
Na omáčku:
- mléko 4 decilitry
- pudinkový prášek vanilkový 1/2 balíčku
- žloutek 2 kusy
- cukr 2 lžíce
- sůl 1 špetka
Na posypání:
- strouhanka 60 gramů
- cukr krupice 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
V misce smícháme povidla s rumem a perníkem. Ve třetině mléka rozmícháme pudink se žloutky, cukrem a špetkou soli. Směs vlijeme do zbylého vroucího mléka, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí a odstavíme z ohně. Strouhanku zvolna za stálého míchání opražíme na másle. Když začne zlátnout, přidáme cukr, mícháme, dokud se nezačne rozpouštět, a odstavíme z ohně.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na čtverce velké asi 7 x 7 cm. Do středu každého dáme lžičku ochucených povidel, čtverce přehneme příčně na polovinu do tvaru trojúhelníku a strany k sobě pevně přitiskneme. Taštičky vložíme do vroucí osolené vody, po minutě je opatrně vařečkou odtrhneme ode dna a vaříme dalších 5 minut.
Taštičky necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou, posypeme opraženou strouhankou a podáváme.
Recept na bramborové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...