Taštičky se švestkovými povidly

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Na posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme povidla s rumem a perníkem. Ve třetině mléka rozmícháme pudink se žloutky, cukrem a špetkou soli. Směs vlijeme do zbylého vroucího mléka, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí a odstavíme z ohně. Strouhanku zvolna za stálého míchání opražíme na másle. Když začne zlátnout, přidáme cukr, mícháme, dokud se nezačne rozpouštět, a odstavíme z ohně.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na čtverce velké asi 7 x 7 cm. Do středu každého dáme lžičku ochucených povidel, čtverce přehneme příčně na polovinu do tvaru trojúhelníku a strany k sobě pevně přitiskneme. Taštičky vložíme do vroucí osolené vody, po minutě je opatrně vařečkou odtrhneme ode dna a vaříme dalších 5 minut.

Taštičky necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou, posypeme opraženou strouhankou a podáváme.

Recept na bramborové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...