VOŠOUCHY S JABLEČNÝM PYRÉ

Seznam surovin

Jablečné pyré:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Polovinu neoloupaných brambor uvařte v osolené vodě doměkka a pak nechte zchladnout. Droždí rozdrobte do misky, přidejte mouku a cukr a zalijte ho vlažným mlékem. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2. Oloupejte uvařené i syrové brambory. Syrové brambory nastrouhejte, zbavte je přebytečné vody a přistrouhejte k nim ty uvařené. Přidejte vejce, sůl, kvásek a důkladně promíchejte. Zakryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout.

3. Mezitím oloupejte jablka a zbavte je jádřinců. Nakrájejte je na kousky, dejte do rendlíku, podlijte moštem a přidejte skořici a citronovou šťávu. Duste je, dokud nezměknou, pak podle chuti přislaďte, je-li to třeba, a rozšťouchejte nebo rozmixujte dohladka.

4. Vykynuté bramborové těsto promíchejte. V pánvi se silným dnem rozpalte trochu přepuštěného másla a lžící na ně nanášejte těsto. Bude celkem husté, proto mu trochu pomozte a vytvarujte co nejtenčí placku. Opékejte z obou stran dozlatova a podávejte se zakysanou smetanou a jablečným pyré.

Poznámka k receptu

Vošouchy jsou varianta kynutých bramboráků. Dají se podávat nasladko s jablky, mákem či povidly nebo naslano s uzeným a zelím. Všechny varianty mají něco do sebe a nikdo neříká, že se musíte rozhodnout jen pro jednu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...