Buchtičky se šodó I

Seznam surovin

Buchtičky:

Šodó:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do misky nadrobte droždí a se lžičkou cukru ho utřete na pastu. Přidejte lžíci mouky, promíchejte, zalijte vlažným mlékem, poprašte špetkou mouky a přikryjte utěrkou. Na teplém místě nechte vzejít kvásek, bude to trvat asi 10 minut.

2. Ve velké míse vyšlehejte 50g másla s cukrem do světlé pěny, přidejte žloutky a promíchejte.Nnasypte do mísy mouku, promíchejte ji se lžičkou soli a přidejte kvásek. Nakonec přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a vypracujte těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Z těsta vytvarujte bochánek, poprašte ho moukou a přikryjte v míse utěrkou. Nechte kynout 45 minut nebo do zdvojnásobení objemu těsta.

3. Troubu předehřejte na 180°c. Pekáč nebo kulaté zapékací misky důkladně vytřete máslem, zbylé máslo rozpusťte. Z vykynutého těsta odkrajujte lžící kousky, vytvarujte z nich kuličky, namočte v másle a volně vedle sebe skládejte do připravené zapékací mísy. Před vložením do trouby nechte ještě chvilku dokynout. Vložte do trouby a pečte 35 minut nebo do doby, než buchtičky budou na povrchu zlatavé. ihned po vyjmutí z trouby je ještě potřete rozpuštěným máslem.

4. Než buchtičky trochu zchladnou, připravte šodó. do misky vhodné do vodní lázně nalijte víno, přidejte cukr a postavte na hrnec s vodou. míchejte, dokud se cukr ve víně nerozpustí. Přidejte vejce, žloutek a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Důkladně metličkou šlehejte do zhoustnutí. Šodó ihned nalijte do hlubokých talířů, doprostřed položte buchtičky a jemně poprašte moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Zapomeňte na buchtičky s řídkým vanilkovým krémem, které znáte ze školních jídelen. Vinné šodó, ač neobsahuje smetanu, má tak sametovou konzistenci, že byste se v něm nejradši utopili.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...