Chlebový nákyp s jablky
Seznam surovin
- chléb toastový 10 plátků (světlý)
- jablka 4 kusy
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balíček
- cukr krupice 40 gramů
- smetana 150 mililitrů
- rozinky 2 lžíce
- ořechy 2 lžíce (nasekané)
- skořice 1 lžička (mletá)
- citronová kůra 1 lžička
- máslo 30 gramů
Postup přípravy
Plátky chleba překrájejte, položte na plech a v předehřáté troubě pečte asi 5 minut. Zapékací mísu vytřete máslem, na dno rozložte vrstvu chleba a pokryjte ji na tenké plátky nakrájenými jablky. Jablka posypte skořicí, rozinkami a ořechy, vrstvy opakujte a zakončete vrstvou chleba.
Našlehejte do pěny celá vejce s vanilkovým a pískovým cukrem, vmíchejte do ní mouku, citronovou kůru a smetanu. Směs nalijte do mísy, navrch rozložte vločky másla, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 40 - 50 minut.
Načítám komentáře...