Čokoládové lívanečky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- čokoláda hořká 40 gramů
- bílek 1 kus
- mléko 0,4 decilitru
- kypřící prášek do pečiva 1/3 lžičky
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení)
Na doplnění:
- sýr Mascarpone 70 gramů
- ananas 60 gramů (čerstvý, oloupaný)
- rajčátka cherry 5 kusů
- šťáva citronová 1 lžička
- bazalka 1 lžička (nakrájená)
- cukr 1 lžička
- olej olivový 1/2 lžičky
- tabasko
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Bílek rozmícháme s mlékem a lžící vody a vmícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Pokud je těsto husté, přidáme ještě trochu vody. Na závěr vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
Těsto po částech lžičkou naléváme na rozpálenou pánev vymazanou olejem, rozetřeme ho do tvaru malých lívanečků (celkem asi 10) a pečeme asi 1 minutu z jedné strany. Pak lívanečky otočíme a dopečeme i z druhé strany.
Ananas nakrájíme na drobné kostičky a smícháme je v misce s bazalkou, cukrem, olejem, solí a několika kapkami tabasca.
V druhé misce rozmícháme mascarpone s citronovou šťávou a nastříkáme ho cukrářským sáčkem nebo rozdělíme lžičkou na upečené lívanečky. Každý ozdobíme půlkou rajčátka a doplníme ananasovou salsou.
Načítám komentáře...