Dutch Baby Pancake se svařenými švestkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Švestky omyjte a rozpůlte. Nasypte je do rendlíku s vodou a lžící vanilkového cukru, přidejte kousek vanilkového lusku a vařte je do změknutí, trvá to 10 až 15 minut. Mezitím připravte pánev o průměru asi 25 cm, dejte do ní máslo a vložte ji do středu trouby.

2. Vejce, smetanu, mouku a třtinový cukr dejte do mixéru a pořádně promixujte, dokud není těsto krásně našlehané. Je to záležitost jedné nebo dvou minut. Pak ho nalijte do pánve s rozpuštěným máslem a vraťte do trouby. Palačinku pečte zhruba 20 minut, musí být krásně nadýchaná se zlatými okraji. Postupně se zvětšuje a krásně zlátne, vážně je to lepší než film! Abyste předešli frustraci z toho, že tuhle krásu někdo prošvihne (děti si hrají, manžel si čte), tak je, prosíme vás, všechny zavolejte ke stolu a až pak ji vyndejte z trouby, protože dutch baby po chvíli zase splaskne.

3. Nakonec ji pocukrujte vanilkovým cukrem a servírujte s jogurtem a svařeným ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...