Dutch Baby Pancake se svařenými švestkami
Seznam surovin
- švestky 8 kusů
- voda 1/2 hrnku
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- cukr vanilkový 1 lžíce
- máslo 85 gramů
- vejce 4 kusy (velká)
- smetana na šlehání 120 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- cukr třtinový 2 lžíce
- cukr moučkový (na posypání)
- jogurt bílý 150 gramů (řecký)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Švestky omyjte a rozpůlte. Nasypte je do rendlíku s vodou a lžící vanilkového cukru, přidejte kousek vanilkového lusku a vařte je do změknutí, trvá to 10 až 15 minut. Mezitím připravte pánev o průměru asi 25 cm, dejte do ní máslo a vložte ji do středu trouby.
2. Vejce, smetanu, mouku a třtinový cukr dejte do mixéru a pořádně promixujte, dokud není těsto krásně našlehané. Je to záležitost jedné nebo dvou minut. Pak ho nalijte do pánve s rozpuštěným máslem a vraťte do trouby. Palačinku pečte zhruba 20 minut, musí být krásně nadýchaná se zlatými okraji. Postupně se zvětšuje a krásně zlátne, vážně je to lepší než film! Abyste předešli frustraci z toho, že tuhle krásu někdo prošvihne (děti si hrají, manžel si čte), tak je, prosíme vás, všechny zavolejte ke stolu a až pak ji vyndejte z trouby, protože dutch baby po chvíli zase splaskne.
3. Nakonec ji pocukrujte vanilkovým cukrem a servírujte s jogurtem a svařeným ovocem.
Načítám komentáře...