FRANCOUZSKÉ PALAČINKY S KARAMELOVÝM MÁSLEM
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- mléko 300 mililitrů
- pivo světlé 200 mililitrů (světlé)
- med 70 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 40 gramů (rozpuštěné+na vymazání pánve)
- sůl
- cukr vanilkový 7 gramů
- rum tmavý 10 gramů
Karamelové máslo:
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- máslo 40 gramů
- voda 30 gramů
- cukr krupice 100 gramů
- maldonská sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
1. Nejprve připravte karamelové máslo: v hrnci smíchejte vodu s cukrem a pomalu směs zahřívejte, dokud nezačne karamelizovat. Když je karamel světle zlatý, přidejte máslo a sůl, promíchejte a přilijte smetanu. Za stálého mícháni směs přiveďte k varu a pak ji stáhněte z plotny. Máslo rychle tuhne, proto je před podáváním lehce nahřejte.
2. Udělejte palačinky: Metlou nebo mixérem důkladně vymíchejte všechny ingredience a nechte směs alespoň 1 hodinu odpočinout. Rozpalte nepřilnavou pánev, lehce ji vymažte máslem a nalijte na ni malou naběračku těsta. Kroužením ho rozlijte po celé pánvi a pečte asi 2 minuty z každé strany. Hotové palačinky složte na čtvrtiny a zalijte teplým karamelovým máslem.
Poznámka k receptu
Nefalšované crêpes připravíte jen na profesionální plotýnce a správné podebírání plochým nožem a obracení chce dlouhý cvik. François pro nás ale připravil recept na palačinky, které připravíte i na běžné pánvičce. A chuťově jsou stejně dokonalé.
ODLEŽENÍ TĚSTA 1 HODINA
Načítám komentáře...