Hrníčková žemlovka
Seznam surovin
- bageta 4 kusy (malé)
- mandarinky 3 kusy
- smetana 1 hrnek (12% tuku)
- vejce 2 kusy
- cukr 2 lžíce
- cukr hnědý 1 lžíce (nerafinovaný )
- máslo 1 lžíce (na vymazání)
- mléko 1 hrnek
Postup přípravy
Mandarinky oloupeme a každou nakrájíme na 5 plátků. Bagetky nakrájíme na plátky široké asi 1,5 cm a každý plátek namočíme v mléce. Čtyři mističky nebo nízké šálky vymažeme máslem a naskládáme do nich střídavě plátky pečiva a mandarinek.
Vejce rozšleháme se smetanou, zbylým mlékem a obyčejným cukrem a touto směsí zalijeme naplněné mističky nebo šálky asi do poloviny výšky.
Každou porci žemlovky na povrchu posypeme hnědým cukrem, vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C a zapékáme asi 25 minut.
Poznámka k receptu
Máte-li rádi tvarohovou žemlovku, vmíchejte do vaječné směsi půl kostky měkkého tučného tvarohu.
Načítám komentáře...