Hrnkové lívance
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- mléko 1 hrnek
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- skořice 1 špetka (mletá)
- cukr 2 špetky
- jablka 2 kusy
- tuk 3 lžíce (na smažení)
- jahody 200 gramů
- cukr moučkový
Postup přípravy
Z hladné mouky, cukru, mléka, vejce, špetky skořice a prášku do pečiva si vymícháme hladké těstíčko.
Jablka si oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přimícháme do těsta.
Půlku jahod si nakrájíme na menší kousky a zbytek si rozmačkáme. V kastrůlku si s cukrem jahody prohřejeme. Na rozpálené pánvi s tukem smažíme malé lívanečky.
Na talíři přelijeme jahodami a posypeme moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...