Jablečné lívanečky s ovesnými vločkami
Seznam surovin
- jablka 4 kusy
- mléko 5 decilitrů (vlažné)
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- ovesné vločky 150 gramů
- vejce 1 kus
- cukr hnědý 1 lžíce
- semínka slunečnicová 2 lžíce
- droždí 20 gramů
- jedlá soda 1 lžička
- sůl
- olej (na smažení)
- cukr moučkový 3 lžíce (na obalení)
- skořice 1 lžička (mletá, na obalení)
Postup přípravy
Rozdrobené droždí, cukr a ovesné vločky rozmícháme v mléce a necháme několik minut stát. Mezitím omytá a jádřinců zbavená jablka nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Vmícháme je spolu s moukou smíchanou se sodou a solí do mléčné směsi, přimícháme vejce a vzniklé řídké těsto necháme 20 minut odpočinout.
Připravené těsto lijeme do vymazaného lívanečníku nebo na pánev vytřenou olejem a malé lívanečky usmažíme z obou stran dozlatova. Před obrácením každý lívaneček posypeme slunečnicovými semínky.
Usmažené lívanečky necháme odkapat na papírové utěrce a ještě horké je obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí
Načítám komentáře...