Jablíčkové minilívance
Seznam surovin
- kefír 300 mililitrů
- vejce 3 kusy
- cukr krystal 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- mouka 1 hrnek (polohrubá)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- olej
- jablka 1 kilogram
- máslo 3 lžičky
- med 5 lžic
- ořechy vlašské (na ozdobu)
Postup přípravy
V míse smíchejte 300 ml kefíru, 3 vejce, 2 lžíce cukru krystalu, špetku soli, hrnek polohrubé mouky a 1 lžičku prášku do pečiva. V pánvi rozpalte olej a lívance opečte z každé strany dozlatova. Dejte je odkapat na ubrousek. Oloupejte 1 kg jablek, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je na kostičky. Na pánvi rozehřejte 3 lžičky másla a zakápněte 5 lžícemi medu. Jablíčka opečte z každé strany doměkka. Lívance poklaďte jablíčky a zakápněte ještě trochou medu. Dozdobte vlašskými ořechy
Načítám komentáře...