Jablkový nákyp s ananasem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte s práškem do pečiva, přidejte cukr a 120g másla nebo hery a vše dobře promněte.

Do vymazané koláčové nebo dortové formy nasypte polovinu směsi.

Jablka oloupejte, nahrubo nastrouhejte a promíchejte s pískovým cukrem. Pokryjte jimi sypkou směs ve formě, posypte je druhou polovinou směsi a poklaďte vločkami zbylého másla nebo hery. Vložte do předehřáté trouby a při 150°C pečte asi 25 minut.

Nákyp vyndejte, pokryjte ho kolečky ananasu, do středu každého kolečka dejte trochu rybízu nebo rosolu. Podávejte teplý ozdobený kopečkem šlehačky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...