Jablkový nákyp s ananasem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- cukr moučkový 90 gramů
- máslo 150 gramů (nebo Hera)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- jablka 600 gramů
- cukr krystal 4 lžíce
- ananas 1 konzerva
- rybíz 2 lžíce (nebo rybízový rosol )
- smetana na šlehání (na ozdobu)
Postup přípravy
Mouku prosejte s práškem do pečiva, přidejte cukr a 120g másla nebo hery a vše dobře promněte.
Do vymazané koláčové nebo dortové formy nasypte polovinu směsi.
Jablka oloupejte, nahrubo nastrouhejte a promíchejte s pískovým cukrem. Pokryjte jimi sypkou směs ve formě, posypte je druhou polovinou směsi a poklaďte vločkami zbylého másla nebo hery. Vložte do předehřáté trouby a při 150°C pečte asi 25 minut.
Nákyp vyndejte, pokryjte ho kolečky ananasu, do středu každého kolečka dejte trochu rybízu nebo rosolu. Podávejte teplý ozdobený kopečkem šlehačky.
Načítám komentáře...