Jahodové knedlíky babičky Aničky
Seznam surovin
- dětská krupice 300 gramů
- cukr krystal 2 lžičky
- droždí 10 gramů
- mléko 125 mililitrů
- vejce 1 kus
- sůl
- máslo 20 gramů
- jahody 18 kusů
Postup přípravy
1. Do mísy nasypte krupičku, udělejte v ní důlek, přidejte cukr, rozdrobte droždí a zalijte vlažným mlékem. Nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Pak přidejte vejce, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujte jemné, hladké těsto. Vytvarujte bochánek a v míse přikryté čistou utěrkou nechte těsto 30 minut kynout.
2. Těsto rozdělte na dva díly, z každého vyválejte váleček, z válečků pak nakrájejte 9 stejných kousků těsta. Kousky těsta vytvarujte na placky, do každé pečlivě zabalte celou jahodu. Hotové knedlíky přikryjte na pracovní desce utěrkou a nechte ještě 10 minut kynout.
3. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě přesně 7 minut. Po vytažení je nemusíte propichovat, takže veškerá šťáva zůstane uvnitř. Podávejte s tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.
Načítám komentáře...